Movir past looptijd en verzekerbaar bedrag AOV voor zelfstandigen aan

Movir past looptijd en verzekerbaar bedrag AOV voor zelfstandigen aan

Met een lager minimaal te verzekeren bedrag en de introductie van kortlopende dekkingen hoopt arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir zijn AOV aantrekkelijker te maken voor zelfstandige ondernemers. Na de overname van Delta Lloyd door NN Group, ook eigenaar van Movir, zijn de AOV’s van beide verzekeraars gecombineerd in de vernieuwde Soepel&Zeker AOV voor zelfstandigen.

Aanpassingen Movir AOV

Het minimaal te verzekeren bedrag heeft Movir verlaagd van € 12.000,00 naar € 2.500,00. Ook zijn er extra uitkeringsdrempels toegevoegd. Naast de langlopende AOV komt er voor zelfstandigen die daar geen behoefte aan hebben de mogelijkheid te kiezen voor kortlopende dekkingen. Verzekerden kunnen de AOV nu ook afsluiten met een looptijd van 2, 3, 4 of 5 jaar.

Aansluiting op broodfonds

Daarnaast voegt Movir een eigenrisicotermijn van 720 dagen toe aan de Soepel&Zeker AOV. Daarmee wil de verzekeraar het product beter aan laten sluiten op broodfondsen. Ondernemers kunnen volgens de voorwaarden na twee jaar terugvallen op de financiële zekerheid van een AOV. Ook helpt een re-integratieteam bij arbeidsongeschiktheid bij het terugkeren in het eigen beroep.

Door de verbeteringen kunnen zelfstandig ondernemers bij Movir hun arbeidsongeschiktheidsrisico uitgebreid, maar ook minder uitgebreid afdekken. Ook huidige verzekerden kunnen gebruikmaken van de nieuwe voorwaarden.

Bereken uw AOV-premie