AOV vergelijking

Allianz AOV

AOV met advies   AOV vergelijking

Allianz Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Arbeidsongeschiktheid, daar wilt u als ondernemer niet over nadenken. Maar soms loont het om dat toch even te doen. Wat gebeurt er als u ziek wordt en een langere periode niet kunt werken? Heeft u genoeg geld om deze periode te overbruggen of doet u er verstandig aan om een AOV af te sluiten? Bekijk in een aantal stappen of u voldoende heeft geregeld of dat het in uw situatie toch van belang is om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering: wat is dat?

Voor veel zelfstandigen is arbeidsongeschiktheid het begin van de bijstand. Er is geen financieel vangnet van de overheid als u als ZZP’er of ondernemer arbeidsongeschikt raakt. U kunt deze situatie voorkomen door een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) af te sluiten. Deze verzekering beschermt uw inkomen als u niet kunt werken door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval.

Arbeidsongeschiktheidscijfers van zzp’ers

  • 10% van de zzp’ers raakt arbeidsongeschikt
  • 78% van de zzp’ers heeft niets geregeld bij arbeidsongeschiktheid

De pluspunten van de Allianz AOV’s

Iedere aov is naar wens aan te passen. Zo bepaalt u grotendeels zelf hoeveel premie u gaat betalen. Enkele voorbeelden waaruit u kunt kiezen:

  • Altijd direct opzegbaar. Zelfs in het eerste jaar
  • Het bedrag dat u uitgekeerd krijgt kan in hoogte verschillen. Zo kunt u kiezen voor de eerste twee jaar een laag bedrag en daarna hoog
  • Een heel eenvoudig uitkeringsschema. Bent u gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijgt u 50% uitgekeerd. Als u voor meer dan 65% niet meer kunt werken krijgt u van Allianz een volledige uitkering

Soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Allianz Absoluut AOV

Met de Absoluut AOV krijgt u een vooraf afgesproken bedrag als u arbeidsongeschikt wordt. Het maakt niet uit of uw inkomen wel of niet is gedaald doordat u arbeidsongeschikt bent geworden. Met deze AOV heeft u dus zekerheid over wat u krijgt.

Allianz Essentie AOV

Wanneer u arbeidsongeschikt bent en geen inkomen heeft, geeft de Allianz Essentie AOV u maandelijks een uitkering. En Allianz we helpt u natuurlijk weer aan het werk te gaan, zodat u zo snel mogelijk verder kunt met uw passie. Uw bedrijf. Veel zekerheid, tegen een aantrekkelijke premie. Dat is de Allianz Essentie AOV.

Allianz Fundament AOV

De Allianz Fundament AOV geeft u iedere maand een uitkering bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval. Bij het afsluiten van de verzekering spreekt u een bedrag af dat Allianz bij arbeidsongeschiktheid uitbetaalt. Maximaal kunt u 70% van uw inkomen verzekeren. Zodat u bij arbeidsongeschiktheid de vaste lasten gewoon kan betalen.

Allianz Maatwerk AOV

Met de Maatwerk-AOV kiest u zelf. Zo kunt u kiezen in welke periode u een hogere uitkering ontvangt en in welke periode een lager bedrag. U bepaalt ook zelf welke periode u eerst zelf overbrugt bij arbeidsongeschiktheid.

Allianz Ongevallen Plus AOV

We horen het vaak: ondernemers worden echt niet ziek! En inderdaad werken ondernemers vaker door op momenten dat mensen in loondienst zich ziek zouden melden. Dus, vraagt u zich af, waarom dan betalen voor een AOV? Daarom biedt Allianz de Ongevallen Plus AOV. Voor die ondernemer die zich niet voor ziekte wil verzekeren, maar wel voor ongevallen. Door het uitsluiten van ziekte, is de premie ook nog eens een stuk lager.

Bovenstaande producten worden opgenomen in ons adviesrapport en marktvergelijking als u kiest voor AOV met advies.