AOV vergelijking

AOV vergelijking

AOV vergelijking   Bereken uw AOV-premie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) vergelijking

U weet precies hoe u bij arbeidsongeschiktheid verzekerd wilt zijn en maar u bent nog op zoek naar de juiste aanbieder of een passend product? Wij kunnen u dan uitstekend van dienst zijn met een vergelijking van het marktaanbod voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). In de uitgebreide analyse houden wij ook rekening met diverse branche- en mantelafspraken.

Ruime keuze aan aanbieders en producten AOV

Bij het verzekeren van arbeidsongeschiktheid van een ondernemer heeft u in het algemeen de keuze uit drie soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen:

  1. Een beperkte of instap AOV
  2. Een volledige AOV op basis van een schadeverzekering
  3. Een volledige AOV als sommenverzekering

Daarnaast spelen bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering verschillende productkenmerken een rol, zoals:

  • Het verzekerd bedrag
  • De eigen risicotermijn
  • De uitkeringsdrempel
  • Soort dekking (beroep of passende arbeid)
  • Indexering verzekerde bedrag of uitkering
  • Uw eindleeftijd
  • Soort tarief (leeftijdsafhankelijke of vaste premie)

Arrangementen, branche- en mantelafspraken AOV

Diverse branche-, beroeps- of vakorganisaties hebben afspraken met verzekeraars gemaakt qua condities, dienstverlening, premies en polisvoorwaarden. Deze speciale afspraken worden niet meegenomen als u online een vergelijking maakt voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Door flexibele-aov.nl een marktvergelijking te laten maken worden deze arrangementen, branche- en mantelafspraken wel opgenomen en beoordeeld in uw marktvergelijking.

Kennis en ervaringstoets arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bij de aanvraag voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering zonder advies zijn wij wettelijk verplicht een kennis en ervaringstoets af te nemen. U kunt deze toets hieronder downloaden.

Meer weten over onze AOV dienstverlening?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over de vergelijking van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Neem dan contact ons met flexibele-aov.nl en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar info@flexibele-aov.nl. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en beheer van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

10 aandachtspunten als u AOV’s wilt vergelijken

U heeft besloten om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Maar welke kiest u? Hoe kunt u op een goede manier AOV’s vergelijken? Deze 10 aandachtspunten helpen u bij uw keuze voor een AOV die het beste bij u past.

1 Hoe hoog is de premie?

Natuurlijk let u op de premie als u AOV’s gaat vergelijken. U wilt uiteraard niet te veel betalen. Voor een deel kunt u zelf bepalen hoe hoog die premie is. Zo kunt u zelf kiezen wanneer uw een uitkering krijgt. Bijvoorbeeld na 30 dagen of na 3 maanden nadat u arbeidsongeschikt bent geworden. Hoe langer deze wachttermijn is, hoe lager uw premie. Bereken uw AOV-premie!

2 Welke vorm van arbeidsongeschiktheid is er verzekerd?

Als u arbeidsongeschikt raakt, kan dat komen door ziekte, maar ook door een ongeval. Bij veel AOV’s bent u verzekerd voor beide vormen van arbeidsongeschiktheid. Vind u dat niet nodig? Er zijn ook AOV’s waarbij u alleen verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid door een ongeval of bij ernstige aandoeningen. U betaalt dan minder premie. Daar staat tegenover dat u geen uitkering krijgt als u thuis komt te zitten door een ziekte die niet verzekerd is.

3 Gaat het om een sommenverzekering of een schadeverzekering?

Om AOV’s goed te kunnen vergelijken moet u ook weten of u met een sommenverzekering of een schadeverzekering te maken heeft. Bij een sommenverzekering spreekt u een bepaald bedrag af, dat u uitgekeerd krijgt als u arbeidsongeschikt raakt. Het maakt niet uit of u inkomen wel of niet gedaald is. Bij een schadeverzekering maakt dat wel uit. U krijgt alleen een uitkering als u arbeidsongeschikt bent én u inkomen gedaald is.

4 Welk bedrag kunt u verzekeren?

Als u een AOV afsluit, kiest u een verzekerd bedrag. Dit bedrag bepaalt de hoogte van u uitkering. Als u niet 100% arbeidsongeschikt bent, krijgt u een percentage van dit bedrag. Het verzekerd bedrag kan tot maximaal 90% van u inkomen bedragen en tot een maximaal inkomen.

5 Bij welke mate van arbeidsongeschiktheid krijgt u een uitkering?

U heeft meestal pas recht op een uitkering als u voor een bepaald percentage arbeidsongeschikt bent. Dit percentage kunt u zelf kiezen. Bijvoorbeeld minimaal 25%. Voor welke percentages u kunt kiezen, verschilt per AOV. Dus als u AOV’s gaat vergelijken, is het ook goed om naar dit percentage te kijken.

6 Wanneer gaat de uitkering in?

Bij uw AOV hoort een wachttijd. Dat is de periode dat u moet wachten totdat u uw eerste uitkering krijgt als u arbeidsongeschikt bent. Dit kan 30 dagen zijn maar ook een halfjaar. Hoe langer de wachttijd, hoe minder premie u betaalt. Maar dus ook: hoe langer de periode dat u geen uitkering krijgt.

7 Wat is de eindleeftijd?

Een AOV-uitkering loopt door tot een bepaalde leeftijd. Deze eindleeftijd kan 67 jaar zijn, maar ook 55 of 60 of de AOW-leeftijd. Ook iets om op te letten als u AOV’s vergelijkt.

8 Hoe wordt beoordeeld of u arbeidsongeschikt bent?

Voor de bepaling van arbeidsongeschiktheid kan gekeken worden naar beroepsarbeidsongeschiktheid. Dat wil zeggen dat er gekeken wordt of u uw eigen beroep nog kunt uitvoeren. Maar er kan ook worden gekeken of u nog passend werk kunt uitvoeren. Dat hoeft dan niet om u eigen beroep te gaan, maar kan ook een andere functie zijn.

9 Wil u een vaste of variabele premie?

Als u net als ondernemer bent begonnen, kan het handig zijn om te starten met een lagere premie, die elk jaar iets hoger wordt. Bij sommige AOV’s is dat mogelijk als u nog geen 45 jaar bent. U betaalt dan geen vaste maar een variabele premie. En dat kan prettig zijn als u als startende ondernemer voorzichtig moet omgaan met u geld.

10 Kunt u het verzekerd bedrag jaarlijks laten stijgen?

Door inflatie stijgen de prijzen elk jaar. Wil u uw uitkering met hetzelfde percentage laten stijgen? Let er dan bij het vergelijken van AOV’s op of dat mogelijk is. Dit is vaak wel een duurdere optie.

Downloads: