Is een AOV nodig voor zzp'ers

Is een AOV nodig voor zzp’ers?

Is een AOV nodig voor zzp’ers?

Met een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) krijgt u een uitkering als u door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Maar is een arbeidsongeschiktheids­verzekering voor elke zzp’er noodzakelijk? Met andere woorden: hoe belangrijk is een AOV voor zzp’ers?

Bescherm uzelf tegen inkomstenverlies

Wie als werknemer arbeidsongeschikt wordt, krijgt een uitkering van de overheid. Wie als zzp’er niet meer aan de slag kan, staat er alleen voor. U moet dan zelf iets regelen als u wilt voorkomen dat u zonder inkomen komt te zitten. U kunt hiervoor een AOV voor zzp’ers afsluiten.

Geld opzijzetten?

U kunt natuurlijk ook zelf geld opzijzetten voor het geval dat u arbeidsongeschikt wordt. Als u korte tijd uitgeschakeld bent, is dat goed te doen. Maar als u een langere periode uit de roulatie bent, moet u wel een behoorlijk potje opbouwen. Om goed rond te kunnen komen heeft u minstens € 25.000,- per jaar nodig. Dat heeft u niet zo snel bij elkaar gespaard. Zeker niet als het om meerdere jaren gaat. En dan kunt u ook nog te maken krijgen met extra kosten voor revalidatie of aanpassing van uw huis.

Niet arbeidsongeschikt worden?

U kunt er ook op gokken dat u niet arbeidsongeschikt raakt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zelfstandigen minder vaak verzuimen dan werknemers in loondienst. Ze zijn eerder geneigd om door te werken als ze een griepje hebben. En ze hebben minder snel een burn-out. Toch raakt 1 op de 10 ondernemers arbeidsongeschikt. Wie daar niet op voorbereid is, krijgt met een behoorlijke financiële strop te maken.

Daarom een AOV voor zzp’ers

Dus wilt u uw inkomen beschermen als u arbeidsongeschikt raakt? Dan is het belangrijk dat u de juiste maatregelen neemt. Bijvoorbeeld door een AOV af te sluiten.Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, zoals veel ondernemers denken. En wij helpen u bij het samenstellen van een AOV die is afgestemd op uw situatie.