Flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten

Uw Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten

Vul uw gegevens in en bereken uw AOV-premie. U kunt online een offerte voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aanvragen of direct uw AOV afsluiten!


Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zelf afsluiten

De Flexibele AOV van flexibele-aov.nl is een arbeidsongeschiktheidsverzekering die u online kunt berekenen en zelf afsluiten. De AOV biedt zeer uitgebreide dekkingen. Kunt u niet of minder werken als gevolg van arbeidsongeschiktheid en daalt uw inkomen daardoor? Dan krijgt u van de verzekeraar een uitkering.

Daarnaast helpen wij u om arbeidsongeschiktheid te voorkomen en ondersteunen wij u om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Deze AOV heeft flexibele-aov.nl speciaal voor u geselecteerd. De flexibele AOV is een product van De Amersfoortse i.s.m. Honig en Honig.

Is deze AOV iets voor mij?

Deze AOV is perfect voor zelfstandig ondernemers die zelf online een arbeidsongeschiktheidsverzekering willen en kunnen aanvragen. U moet hiervoor voldoende kennis en inzicht hebben in uw financiële situatie. Het is belangrijk dat u begrijpt welke mogelijke gevolgen de keuzes die u maakt hebben.

Waarom een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten?

De keuze om wel of niet een AOV af te sluiten, is afhankelijk van uw persoonlijke en zakelijke situatie. Het is verstandig om u goed te laten informeren. Heeft u als u arbeidsongeschikt raakt bijvoorbeeld voldoende geld achter de hand om voor een lange periode niet te werken?

Wel of geen advies?

Het afsluiten van deze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kunt u zelf doen, zonder advies. U betaalt dan éénmalig € 199,00 afsluitkosten. Daarnaast betaalt u jaarlijks € 99,00 onderhoudskosten. Als online afsluiten niet bij u past kunt u onze Registeradviseur Verzuim en Inkomensvoorzieningen  (RVI) inschakelen, waarvoor u advieskosten betaalt.

Inzicht in uw situatie

Het is belangrijk dat u inzicht heeft in uw eigen situatie en zich hierover goed laat informeren. Want, hoewel het online afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering gemakkelijk is, kunnen de financiële gevolgen van uw keuzes groot zijn. Daarom stellen wij u bij het afsluiten van de AOV  enkele vragen. Dit doen wij met de Kennis & Ervaringstoets. Deze toets is wettelijk verplicht. Slaagt u niet voor deze toets of twijfelt u nog over uw eigen kennis? Dan kunt u altijd bij ons terecht voor advies.

Hoe werkt het online afsluiten van een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)bij flexibele-aov.nl?

De flexibele AOV van flexibele-aov.nl kunt u in paar eenvoudige stappen berekenen en aanvragen:

 1. Stel de gewenste AOV samen
  Een AOV is voor iedere ondernemer anders, u kiest zelf het te verzekeren bedrag en het aantal dagen dat u zonder uitkering kunt. Vervolgens kunt u kiezen uit de verschillende producten met bijbehorende premies. Meer informatie over de producten treft u aan in onze brochure.
 2. Vul uw persoonlijke gegevens in
  We vragen u om informatie over uw werkzaamheden en om enkele persoonsgegevens. Deze informatie heeft de verzekeraar nodig om uw aanvraag te kunnen beoordelen.
 3. Vragen over uw gezondheid
  Vervolgens vragen wij u om een aantal vragen over uw gezondheid in te vullen. Dit kunt u telefonisch of direct online doen.

  1. Telefonische afname gezondheidsvragen
   Voor het beantwoorden van de gezondheidsvragen kunt u kiezen uit een telefoongesprek met één van de medewerkers van De Amersfoortse of het invullen van een online gezondheidsverklaring. De gezondheidsvragen worden gesteld door een gekwalificeerde medewerker van de medische dienst van De Amersfoortse. De Amersfoortse gaat vertrouwelijk met uw gegevens om en helpt u waar nodig met het juist invullen van de verklaring.
  2. Online gezondheidsvragen
   U kunt de gezondheidsverklaring van De Amersfoortse ook zelf online invullen. Het doorlopen van de online gezondheidsverklaring duurt ongeveer 15 minuten. Op basis van wat u heeft ingevuld, kan er nog een telefonisch gesprek plaatsvinden met een medewerker van De Amersfoortse. Het is niet mogelijk om de gezondheidsverklaring op een later tijdstip af te maken.
 4. Kennis- & Ervaringstoets
  Na de het beantwoorden van de gezondheidsvragen doet u de Kennis & Ervaringstoets. Deze vult u in om er zeker van te zijn dat u de gevolgen van het afsluiten en de gemaakte keuzes bij deze verzekering begrijpt. De gevolgen kunnen namelijk groot zijn. Daarnaast is de Kennis & Ervaringstoets wettelijk verplicht. Als u geslaagd bent voor de Kennis & Ervaringstoets, heeft u voorlopige dekking.Als u niet geslaagd bent voor de Kennis & Ervaringstoets, dan kunt u uw aanvraag wel insturen. Een adviseur van flexibele-aov.nl belt u vervolgens. Samen kijken jullie of u de verzekering direct kunt afsluiten of dat een advies door een adviseur toch beter bij u past. Als u niet geslaagd bent voor de toets, kunnen wij u geen voorlopige dekking geven.
 5. Insturen van de aanvraag
  U hoeft nu alleen nog uw aanvraag in te sturen. Laat uw gegevens achter en we laten u binnen een dag weten of we u kunnen verzekeren. Heeft u een telefonisch gesprek gehad? Dan wordt u teruggebeld door De Amersfoortse en hoort u aan het einde van dat gesprek of we u definitief kunnen verzekeren. Bent u niet geslaagd voor de Kennis & Ervaringstoets? Dan kunt u uw aanvraag wel insturen, maar nemen we deze niet in behandeling totdat u hierover contact met flexibele-aov.nl heeft gehad.

Voorlopige dekking

Nadat wij de aanvraag en de gezondheidsverklaring van u hebben ontvangen, bent u voorlopig gedekt tot maximaal € 55.000,00. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • U bent geslaagd voor de Kennis & Ervaringstoets
 • U bent niet ouder dan 55 jaar
 • U woont in Nederland
 • U bent niet eerder voor een arbeidsongeschiktheids-, levens- of ongevallenverzekering afgewezen of niet onder normale voorwaarden geaccepteerd
 • De voorlopige dekking wordt verleend op basis van de aangevraagde verzekering en verzekerd bedrag (tot maximaal het bedrag dat zonder geneeskundig onderzoek kan worden verzekerd)
 • Bestaande ziektes, klachten en/of aandoeningen zijn uitgesloten
 • De maximale duur van de voorlopige dekking is 30 dagen.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan kunnen we u helaas geen voorlopige dekking bieden.

Korting met zorgverzekering

U kunt ervoor kiezen om uw AOV van flexibele-aov.nl te combineren met een Zorgverzekering van De Amersfoortse. Wij noemen dat een Doorgaanverzekering. De Doorgaanverzekering is een logische combinatie van AOV en Zorg: het gaat immers om de gezondheid van één persoon. Deze combinatie levert u een aantal unieke voordelen op.

 • 5% korting op de premie van uw AOV
 • Persoonlijke hulp met de Doorgaanexpert
 • Zorgverzekering met vrije zorgkeuze
 • Extra’s zoals meest uitgebreide dekking fysiotherapie
 • Met hulp voor uw gezin

Het is een unieke combinatie van de beste AOV in de markt en een uitstekende zorgverzekering met vrije zorgkeuze.

Hoe werkt het afsluiten van de zorgverzekering?

U hoeft niet te wachten tot het eind van het jaar om de zorgverzekering te kunnen kiezen. Als u aangeeft dat u ook de zorgverzekering wilt afsluiten dan geeft u ons toestemming om u aan het einde van het jaar een zorgaanbod te doen. Sluit u dan uw Zorgverzekering bij De Amersfoortse af, dan ontvang u uw 5% premiekorting met terugwerkende kracht.

Over ons

flexibele-aov.nl is een advieskantoor in verzekeringen Wij kunnen u van dienst zijn met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer. U koopt een AOV bij flexibele-aov.nl. Deze AOV is door flexibele-aov.nl in samenwerking met De Amersfoortse samengesteld.

Registratie bij toezichthouder AFM

NV Amersfoortse Algemene Verzekering Maatschappij, gevestigd aan de Archimedeslaan 10 te Utrecht, staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam (AFM) en is geregistreerd onder AFM- nummer 12000481. De Amersfoortse Verzekeringen is aanbieder van producten en diensten op het gebied van schade- en levensverzekeringen.

flexibele-aov.nl (Honig en Honig) heeft van de AFM een volledige vergunning voor het adviseren en bemiddelen in particuliere en zakelijke inkomensverzekeringen, pensioenverzekeringen, schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. U kunt dit controleren op de website van de AFM, ons nummer is 12018846. Ook is flexibele-aov.nl aangesloten bij de klachtenorganisatie van assurantiebedrijven KIFID onder nummer 300.000069.

Heeft u klachten over onze dienstverlening of producten? Dan kunt u een klacht indienen via amersfoortse.nl of op www.honigenhonig.nl.